Bespovratna financijska pomoć poduzetnicima: Grad osigurao dva milijuna kuna za sve kojima je rad bio otežan

Zbog korona krize u poteškoćama se našlo i oko tri tisuće goričkih poduzetnika koji su prestali s radom ili im je rad bio otežan. Svi se oni mogu prijaviti za dodjelu bespovratne financijske pomoći iz gradske blagajne za koju je osigurano dva milijuna kuna. Javni poziv bi trebao biti objavljen ovih dana.

Maksimalni iznos potpore po zaposleniku može biti do tri tisuće kuna, a maksimalni broj zaposlenih za obračun potpore, po obrtu ili trgovačkom društvu je pet. Potporu mogu dobiti mikro i mali subjekti odnosno obrti i trgovačka društva koji imaju sjedište ili prebivalište na području Velike Gorice.

Novčanu potporu mogu očekivati poduzetnici i obrtnici kojima je Odlukom Stožera civilne zaštite potpuno ili djelomično obustavljena gospodarska aktivnost, subjekti koji imaju najmanje jednu  zaposlenu osobu u punom radnom vremenu, to može biti i vlasnik, subjekti koji nisu bili u blokadi prije donošenja Odluke Stožera, subjekti koji do dana donošenja Odluke nemaju dugovanja prema Gradu Velikoj Gorici, gradskim trgovačkim društvima i gradskim ustanovama.

Iz Razvojne agencije VEGORA najavljuju da će se prijave podnositi elektronički, a ako se prijavi veći broj poduzetnika, potporu će dobiti oni koji imaju veći broj bodova i koji su se prvi javili.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare