Patronažna služba dobila 11 novih vozila Vrijedna donacija Domu zdravlja Zagrebačke županije

Dom zdravlja Zagrebačke županije od danas ima 11 novih vozila koje će koristiti patronažna službe. Ključeve vozila, ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna, ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

„Ulaganje u zdravstvo kroz nabavu nove opreme i vozila kontinuitet je u Zagrebačkoj županiji, a tome najbolje svjedoči činjenica da smo samo za potrebe patronažne službe u posljednje četiri godine nabavili 44 nova vozila ukupne vrijednosti gotovo tri milijuna kuna“, kazao je župan Stjepan Kožić.

Obnavljanje voznog parka zdravstvenih ustanova nije luksuz već suštinska potreba i odgovornost da svi žitelji imaju ravnomjernu dostupnost zdravstvenih usluga, vodeći pritom računa da zdravstveni djelatnici svoj posao obavljaju sa sigurnim i ispravnim vozilima“, istaknuo je Kožić.

Vozni park Doma zdravlja Zagrebačke županije raspolaže s ukupno 88 vozila i kako se nova vozila nabavljaju, tako se ona najstarija otpisuju. „Pet vozila namijenjeno je za ispostavu u Samoboru, a po jedno vozilo ispostavama u Ivanić-Gradu, Jastrebarskom, Svetom Ivanu Zelini, Vrbovcu, Zaprešiću i Dugom Selu. Patronažna služba u najvećem dijelu obuhvaća brigu o starijim osobama i pružanje zdravstvenih usluga u njihovim kućama. Stanovništvo je nažalost sve starije, tako da patronaža ima itekako puno posla“, rekao je Većeslav Bergman, ravnatelj županijskoga Doma zdravlja, u čijim ispostavama radi 58 patronažnih sestara.

Govoreći o zdravstvu, župan Kožić istaknuo je kako će se u rebalansu proračuna, koji će biti na dnevnom redu Županijske skupštine krajem svibnja, naći novi program financijske pomoći sustavu zdravstva uslijed koronavirusa ukupne vrijednosti 4,6 milijuna kuna.

Foto: Župan Kožić

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare