Otvoren novouređeni prostor edukativnog centra Bogatstvo svijeta gljiva Stalni postav je proširen, a fundus broji više od 1300 uzoraka gljiva

Utemeljitelj Edukativnog centra Bogatstvo svijeta gljiva je pok. Romano Božac / Foto: Zagreb.hr

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu otvoren je novouređeni prostor Edukativnog centra Bogatstvo svijeta gljiva. Prostorije su u obnovi proširene na 300 m2 čime se dobio dodatni prostor za stalni postav jer fundus broji više od 1300 uzoraka gljiva.

Edukativni centar prezentira liofilizirane gljive, odnosno sušene gljive u izvornome obliku, veličini i boji te u prirodnome staništu. Zamišljen je kao prostor za različite aktivnosti, npr. za edukacije, izlaganje stručnih eksponata, liofiliziranje gljiva, izdavanje stručnih publikacija i brošura o gljivarstvu te za organiziranje sezonskih radionica i izleta za djecu.

Na otvorenju je bio i gradonačelnik Milan Bandić koji je poručio da u duhu svoga utemeljitelja, pok. Romana Bošca, Centar nastavlja život. Također je predložio da se novouređeni Edukativni centar nazove imenom utemeljitelja prof. Bošca.

Edukativni centar i stalni izložbeni prostor Bogatstvo svijeta gljiva otvorili su zajedno 2013. Grad Zagreb i zagrebačka Turistička zajednica.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare