ZET: ponovno uspostavljen tramvajski promet od Draškovićeve do Mihaljevca Promet na ovoj trasi bio je zaustavljen jer je prijetila opasnost od urušavanja objekata uz tračnice

ZET
Nakon tri mjeseca ponovno voze tramvaji do Mihaljevca / Foto: Zagreb.hr

Nakon što su sanirane posljedice potresa na relaciji od Draškovićeve preko Ksaverske ceste do Gračanskog Dolja, a ekipe ZET-a obavile provjeru ispravnosti te uklonile eventualne nedostatke na kolosijecima i naponskoj mreži, ta tramvajska trasa od danas je opet u funkciji.

„Potres nije oštetio tračnice i ležišta, opasnost je prijetila od urušavanja objekata uz tračnice, naročito u centru grada. Nakon tri mjeseca ljudi opet mogu javnim prijevozom stići do svojih odredišta. Nismo htjeli forsirati otvorenje ove i drugih trasa jer je sigurnost na prvom mjestu. Zahvaljujem građanima na razumijevanju“, poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

Iz ZET-a poručuju da je uspostavom navedenih linija ponovno povezana Draškovićeva ulica s Mihaljevcem i Gračanskim Doljem te prestaje prometovanje autobusa na liniji 33.

Trasa linije 14:  Mihaljevac – Draškovićeva – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Jadranski most – Zapruđe. Podsjećamo kako linija 8 sukladno uobičajenom rasporedu ne prometuje vikendom i blagdanom, a iznimno će biti u prometu samo danas.

Među prvim putnicima bili su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktorica ZET-a Ljuba Žgela, sa suradnicima.

Iz zagrebačke gradske uprave poručuju da stručne službe intenzivno rade na terenu kako bi se plavi tramvaji uskoro vratili i na središnji gradski trg čime će se u potpunosti normalizirati tramvajski promet u Zagrebu.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare