Rat plakatima u Velikoj Gorici: Prozivaju ih zbog kršenja ženskih prava Uz cestu između Velike Gorice i Vukovine osvanuli su plakati s dvosmislenim političkim porukama, ali je svima sve jasno

Predizborni plakati
Plakat s dvosmislenom političkom porukom / Foto: Gorica.info

Predizborna kampanja, očito, ulazi u novu, još žešću fazu borbe za svaki glas. I to bez ikakvih kalkulacija, rukavice su odavno skinute, predizborni ring pun je žestokih udaraca bez obzira gdje oni udarali, iznad pojasa ili ispod njega. I bez obzira koliko ti udarci boljeli. Ovih dana su, naime, osvanuli predizborni plakati na cesti između Velike Gorice i Vukovine s tri poruke koje su istog trena zaokupile pozornost svih koji su ih vidjeli.

Na plakatima piše:

Izborni program: Žena mora za sve pitati muža

Izborni program: Ženama je radno mjesto u kuhinji

Izborni program: Ženama ukinuti pravo glasa

U potpisu: Miro i Nino

Predizborni plakati
Foto: Gorica.info

Miro i Nino, navodni potpisnici ovih poruka nisu neki suvremeni Mirko i Slavko ili Bolek  i njegov partner Lolek. Aludira se, naravno, na čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru i nositelja liste Mosta, nezavisnog kandidata Ninu Raspudića.

Velika Gorica-plakati
Foto: Gorica.info

Iako se niti jedan od njih ne natječe u šestoj izbornoj jedinici, u kojoj su plakati postavljeni, nego u drugoj (onoj od zagrebačke Dubrave i Sesveta prema istoku), to autorima plakata nije smetalo. Oni su odlučili nedvosmisleno stati iza bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i ostalih žena koje su se digle i pokazale srednji prst protiv Škorinih i Raspudićevih konzervativnih stavova o pravu na pobačaj.

Jesu li ovi plakati primjereni predizbornoj borbi, je li u redu da se, zasad, iza njih krije netko anoniman, jesu li poruke duhovite i pogođene ili to uopće nisu…? Je li plakate postavio netko totalno suprotan Škori i Raspudiću s lijeve strane političkog spektra ili se radi o nekom tko im je ideološki puno bliži? Ili je sve to uradak aktivističkih grupa koji ne žele pristati da se pobačaj i prava žena povlače po podu predizbornog ringa? Jesu li ovo osmislile žene ili muškarci? Niz pitanja zasad bez odgovora ali, budimo realni, nije se dogodilo ništa neočekivano u ovoj predizbornoj kampanji. Nastavak sigurno slijedi.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare