Za ljubitelje zdrave hrane, na glavnom zagrebačkom trgu otvoren VegeSajam Osnovni cilj VegeSajma je ponuditi građanima Zagreba, ali i svim posjetiteljima iz drugih dijelova Hrvatske i iz inozemstva, zdrave i ukusne proizvode te promicati zdravlje

VeegSajam
Na sajmu se može kupiti zdrava hrana biljnog porijekla / Foto: Zagreb.hr

Na Trgu bana Josipa Jelačića danas je započeo 9. VegeSajam u organizaciji Udruge za zaštitu i prava životinja „Prijatelji životinja“. Na jednodnevnom prodajno-izložbenom sajmu 23 tvrtke i OPG-a iz cijele Hrvatske predstavljaju prehrambene proizvode biljnog podrijetla i kozmetiku koja nije testirana na životinjama.

– S ponosom zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima na pokroviteljstvu ovog Sajma kao i nadolazećeg ZeGeVege festivala, rekao je predsjednik Udruge „Prijatelji životinja“ Luka Oman. Danas će na glavnome trgu biti degustacija i promocija domaćih proizvođača kako bi bili zdravi, ekološki osviješteni i kako ne bi stradale živote. Ljudi su prepoznali da je veganska hrana, hrana za sve. Mnogi naši sugrađani boluju od bolesti srca i krvnih žila, a biljna prehrana je najbolji lijek za takve probleme, istaknuo je Oman.

Objasnio je da će se na edukativnom štandu Prijatelja životinja moći dobiti sve informacije o zaštiti i pravima životinja, veganskim jelima i receptima, zbrinjavanju i udomljavanju napuštenih životinja te očuvanju zdravlja i okoliša.

Osnovni cilj VegeSajma je ponuditi građanima Zagreba, ali i svim posjetiteljima iz drugih dijelova Hrvatske i iz inozemstva, zdrave i ukusne proizvode te promicati zdravlje, optimizam i poštovanje prema životinjama i planetu. Sajam na središnjem trgu traje do 20,00 sati.

Gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da podupire rad Udruge „Prijatelji životinja“ i da je ovaj sajam najbolja najava za ono što će se dogoditi u rujnu ove godine, a kada je na redu ZeGeVege festival. Naglasio je da će se prije rujna održati i vegetarijanski piknik na Gradskim vrtovima gdje će članovi Udruge biti njegovi gosti.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare