Zagrebačka županija ima dvije novozaražene osobe, u Hrvatskoj ih je 30 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo u županiji su u odnosu na jučer otkrivena dva nova slučaja oboljelih s područja Jastrebarskog

Udaljenost od dva metra
Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera / Foto: Pixabay

Nacionalni Stožer objavio: danas 30 novooboljelih

14:10 sati

Broj novooboljelih u Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 30, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2366, objavio je Nacionalni Stožer civilne zaštite.

Jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije i jedna iz Brodsko-posavske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije, dvije iz Zagrebačke županije, 12 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba te 12 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije.

Do sada je testirano 73093 osoba, od toga 347 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 16 osoba. Na respiratoru nema pacijenata.

Na području Zagrebačke županije otkrivena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do sada je evidentirano 138 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Ispostave Zavoda za javno zdravstvo

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je pojašnjenje što se sve podrazumijeva pod bliskim kontaktom.

Preporuke HZJZ

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare