U Velikoj Gorici zaražena jedna osoba koronavirusom, a 22 u Hrvatskoj Danas će se sastati Nacionalni krizni stožer, očekuje se promjena režima na granicama sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, u javnom prijevozu obavezne maske za lice

Koronavirus
Epidemiolozi posljednjih dana opet imaju pune ruke posla / Foto: Pixabay

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite

14:30

Maja Grba Bujević iz Nacionalnog stožera objavila je da u posljednjem 24-satnom razdoblju imamo 22 pozitivne osobe, što je 2388 ukupno.

Najviše novooboljelih je u gradu Zagrebu, čak 11. U Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno je četvoro novozaraženih, u Krapinsko-zagorskoj županiji jedan, u Zagrebačkoj županiji jedan, u Vukovarsko-srijemskoj jedan, u Zadarskoj jedan, Koprivničko-križevačkoj jedan i Istarskoj dvije novooboljele osobe.

Stožer je donio dvije nove odluke, prva se odnosi na obaveznu samoizolaciju za sve koji dolaze iz BiH, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije, a druga na obvezu nošenja maski u javnom prijevozu. Obje odluke stupaju na snagu 25. lipnja, večeras od ponoći.

– Uvodi se poseban režim ulaska u Hrvatsku osoba iz BiH, Kosova, Republike Srbije i Sjeverne Makedonije. One će morati biti u samoizolaciji 14 dana od dana ulaska u RH, a obveza samoizolacije se ne primjenjuje na putnike koji prilikom ulaska u RH tranzitiraju kroz navedene zemlje, rekao je ministar Davor Božinović na konferenciji za medije.

Davor Božinović
Davor Božinović: U javnom prometu vozači i putnici moraju obavezno koristiti maske za lice
Foto: Screenshot

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Velike Gorice evidentirana je jedna osoba zaražena koronavirusom.

Zagrebačka županije do srijede, 24. lipnja do 11 sati ima evidentirano 139 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj osobe više. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare