Ministarstvo će financirati skraćeno radno vrijeme za tvrtke s više od 10 radnika Na sjednici Vlade najavljeno je uvođenje mogućnosti skraćenog radnog vremena kao nove mjere očuvanja radnih mjesta, koja bi se provodila u drugoj polovici godine za tvrtke s više od deset zaposlenih

Najavljeno je uvođenje skraćenog radnog vremena kao nove mjere očuvanja radnih mjesta / Foto: Ilustracija / Pixabay

Poslodavcima koji će zbog poteškoća u poslovanju i pada poslovnih aktivnosti skratiti radno vrijeme radnika, omogućit će se sufinanciranje razmjernog dijela plaće sukladno skraćenom radnom vremenu. Potpora je namijenjena svim sektorima, za tvrtke od 10 i više zaposlenih.

Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović istaknuo je na sjednici Vlade kako zajedno sa socijalnim partnerima izrađuju kriteriji za Potporu očuvanje radnih mjesta-skraćivanje radnog vremena. Trajanje potpore je od 1. lipnja do 31. prosinca 2020.godine.

Financiranje je predviđeno do kraja 2020 godine, a pokrilo bi se europskim sredstvima u visini 2,2 milijarde kuna.

Za mikro poduzetnike (manje od 10 zaposlenih) u srpnju će se donijeti izmijenjena/dopunjena Potpora za očuvanje radnih mjesta – potpora za skraćivanje radnog vremena tako da će istu moći koristiti  poslodavci iz svih sektora.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare