Pitanje za VG Čistoću, tko baca smeće ispred Reciklažnog dvorišta Sigurno ste već primijetili vozeći se subotom ili nedjeljom pored Reciklažnog dvorišta hrpe odbačenog smeća

Reciklažno dvorište
Postojeće reciklažno dvorište preselit će se 500 metara južnije / Foto: Gorica.info

Dobili smo fotografiju od naše čitateljice (podaci poznati redakciji) koja nam se požalila na neodgovorne Velikogoričane. Svaki vikend nakon što se zatvori reciklažno dvorište u Kovačićevoj ulici građani bacaju smeće pored ulaza. Naša čitateljica pita kažnjava li itko takve pojedince s obzirom da reciklažno dvorište ima nadzorne kamere?

Odgovor VG Čistoće – 30. lipnja 2020.

VG Čistoća u svom odgovoru ističe da su i oni nezadovoljni, kao i naša čitateljica, neodgovornim ponašanjem pojedinaca koji odlažu krupno-glomazni otpad na prostoru reciklažnog dvorišta u Kovačićevoj ulici u Velikoj Gorici, ali i oko velikogoričkih stambenih zgrada.

Prostor reciklažnog dvorišta pokriven je nadzornim kamerama, ali prostor javnoprometne površine nije pokriven tim obuhvatom zbog zakonske procedure, niti bi kamere dale učinkovit rezultat bez biometrijskog prepoznavanja lica, u sprečavanju neodgovornog ponašanja pojedinaca, ističu u odgovoru.

Bazu podataka s biometrijskim prepoznavanjem lica može i smije imati samo policija, a prema našim saznanjima i to je u početnoj fazi skromnih mogućnosti. Zbog Zakona o zaštiti osobnih podataka takav pristup podacima nije nam dostupan.

Nadalje, VG čistoća nema mogućnosti niti ovlaštenja kažnjavati pojedince niti eventualno pravne subjekte zbog neodgovornog odlaganja izvan prostora reciklažnog dvorišta nakon radnog vremena. Za to su ovlašteni jedino komunalni redari, tek nakon što bi utvrdili identitet osobe (fizičke ili pravne) sve prema unaprijed propisanoj proceduri.

NAPOMENA: Sve primjedbe, prijedloge i pitanja koja nam postavite u rubrici Vaše vijesti portala Gorica.info uputit ćemo nadležnima.  Nakon što dobijemo odgovor, njime ćemo nadopuniti tekst, a vas, ako nam ostavite kontakt mail adresu, obavijestiti o tome.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare