U Velikoj Gorici nema novozaraženih, u županiji su tri, zaraza se širi Hrvatskom Prema podacima koji pristižu iz županijskih stožera do sada je već 80 zaraženih, najviše ih je u Zagrebu i Đakovu

Maska za lice
U urede Zagrebačke županije možete samo s maskom na licu / Foto: Pixabay

Virus se pojavio i u bolnicama

12:15

Tomislav Dulibić, državni tajnik u Ministarstva zdravstva kazao je na sjednici Vlade da je virus ponovno ušao i u zdravstveni sustav te je u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Jankomiru utvrđeno ukupno 15 pozitivnih pacijenata i 4 zaposlenika.

“Porast broja zaraženih proteklih dana podsjetnik je da je virus i dalje prisutan. Popuštanjem mjera za kontrolu širenja zaraze odgovoran je prije svega pojedinac jer svojim ponašanjem te poštivanjem preporuka HZJZ-a može zaštititi vlastito i zdravlje drugih. Stoga je mudro ovaj porast broja novooboljelih prihvatiti kao korektiv vlastitog ponašanja. Ostanimo oprezni i odgovorni”, poručio je državni tajnik Dulibić.

U Velikoj Gorici danas nema novih zaraženih

11:30 

Velika Gorica u posljednja 24 sata nije zabilježila nove slučajeve zaraze koronavirusom, ali na području Zagrebačke županije tri su pozitivne osobe na COVID-19. Jedan je slučaj u Dugom Selu i dva nova u Samoboru.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do četvrtka do 11 sati evidentirane su 142 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U urede Zagrebačke županije možete samo s maskom na licu

Radi prevencije širenja virusa COVID-19 Zagrebačka županija obavještava sve stranke da su prilikom ulaska u njihove prostorije dužni nositi vlastite zaštitne maske te dezinficirati ruke dezinfekcijskim sredstvom koje je postavljeno na ulazu. Također, mole sve da se pridržavaju fizičke distance.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, poručuju iz stožera.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare