Roditelji prvopričesnika u strahu od zaraze koronavirusom, zatražili pomoć portala Gorica.info Gradski stožer tvrdi da je sveta pričest organizirana na način da se poštuju propisane mjere koje su na snazi

sveta pričest
Svete pričesti ove se godine provode pod posebnim mjerama zaštite od zaraze koronavirusom / Foto: Ilustracija / Pixabay

Javili su nam se zabrinuti roditelji prvopričesnika iz Župe blaženog Alojzija Stepinca koje muči organizacija prve svete pričesti, koja će se održati sutra, u subotu, 27. lipnja. Župnik je, kako navode, djecu spojio u jednu grupu, a trebala su biti u dvije grupe. Roditelji su se obraćali i Stožeru civilne zaštite, ali, tvrde, nisu dobili odgovor. Brine ih porast broja zaraženih u Hrvatskoj, ne žele da Velika Gorica, nakon ove svete pričesti, postane novo žarište zaraze koronavirusom. I zato traže da se djeca ponovno podijele u dvije grupe kako bi se smanjila mogućnost zaraze.

Pitali smo gradski stožer jesu li provjerili uvjete u kojima će se održati sutrašnja pričest. Iz Stožera tvrde da su kontaktirali župnika Župe bl. Alojzija Stepinca koji je kazao da je sveta pričest organizirana na način da se poštuju propisane mjere koje su na snazi. Tijekom služenja svete mise u crkvi će biti ograničen broj ljudi kako bi se poštivale sve mjere, naveli su iz stožera.

Podsjećamo da je Zagrebačka nadbiskupija dala detaljne upute za krštenje djece, prve pričesti, svete potvrde, vjenčanja i ispovijedi tijekom pandemije Covida-19.

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare