Za poginule branitelje položen vijenac i zapaljene svijeće na spomen obilježju na mostu na Kupi Izaslanstvo Zagrebačke županije odalo je počast braniteljima poginulima u Domovinskom ratu

Počast poginulim braniteljima
Izaslanstvo je odalo počast poginulim braniteljima / Foto: Zagrebačka županija

U povodu Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije delegacija predvođena županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Matom Čičkom  u spomen na poginule branitelje položila je vijenac i svijeće na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi.

Foto: Zagrebačka županija

Upravo je na tom mjestu 27. lipnja 1991. godine raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde, a 2013. godine Županijska skupština proglasila je taj datum Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

– S posebnim pijetetom prisjećamo se branitelja, ali i svih sudionika i žrtava Domovinskog rata čiji su životi utkani u temelje Lijepe naše. S obzirom da se ove godine nećemo okupiti na centralnom obilježavanju, ovim putem svim braniteljima Zagrebačke županije čestitam njihov Dan, želim im svako dobro, a najviše naravno da budu dobrog zdravlja – istaknuo je župan Kožić.

– Da nije bilo branitelja, danas ne bi bilo ni suverene Hrvatske! Stoga moramo skrbiti o njima kako odavanjem počasti, tako i kroz proračun – izjavio je predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

Polaganju vijenca nazočio je i načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić, dok je molitvu predvodio vlč. Antun Pećar.

Foto: Zagrebačka županija

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare