Muzej odbačenih predmeta kreće na turneju, posjetit će Krapinu, Knin i Zlarin Interdisciplinarni projekt Muzej odbačenih predmeta, autorica Irene Boćkai i Ane Katulić, koji je svoju premijeru imao lani u Velikoj Gorici, kreće na ljetnu turneju

Muzej odbačenih predmeta
Foto: Muzej odbačenih predmeta

Velikogoričani su prvi sudjelovali u stvaranju postava Muzeja odbačenih predmeta, a ovog ljeta na jedan dan svoj privremeni postav muzej će imat u Krapini (16. srpnja), Kninu (27. srpnja) te na Zlarinu (31. srpnja). U vremenu od 9 do 17 sati autorice će zaprimati odbačene predmete, a u 20 sati predviđeno je otvorenje izložbe i performans tijekom kojeg će posjetitelji moći udomiti odbačene predmete. Izvedba u Krapini održat će se u Galeriji Grada Krapine, u Kninu u sklopu kluba A3, a na Zlarinu na Galina rivi.

Muzej odbačenih predmeta
Foto: Muzej odbačenih predmeta

Iz muzeja pozivaju sve zainteresirane da donesu jedan predmet koji su odlučili odbaciti, koji je za njih izgubio vrijednost, a oni će ga primiti i postaviti u sklopu izložbe. – Građani koji će doći na izložbu i izvedbu imat će mogućnost ponuđene predmete udomiti i ponijeti kućama. Svi predmeti će biti dezinficirani i očišćeni tako da nema straha od virusa, poručile su autorice projekta Irene Boćkai i Ane Katulić.

Sredstva za projekt osiguralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u sklopu programa Razvoja publike u kulturi, nositelj projekta je udruga Trećeprostor u suradnji s obrtom Plartforma, koji su u lokalnim sredinama partnere pronašli u Turističkim zajednicama, gradskim Uredima za kulturu kao i udrugama koje djeluju na tom području.

Predmeti će biti objavljeni i u virtualnom Muzeju na www.mop.show gdje već sada možete pogledati neke od predmeta koji još uvijek traže svoje vlasnike, možda pronađete nešto za sebe.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare