Opožarena zgrada Velkoma već 14 mjeseci prijeti sigurnosti, a nitko ništa ne poduzima Velkom je od 2017. godine u stečaju, njime upravlja stečajni upravitelj kojeg, čini se, opasnost koja vreba od njegove zgrade uopće ne dira, ali građane smeta i traže reakciju gradske uprave

Velkom
Velkomova zgrada je opasna za ljude / Foto: Gorica.info

Hoće li netko pokrenuti vlasnika zgrade bivšeg velikogoričkog poduzeća Velkom, u Ulici Ivana Gorana Kovačića, na sanaciju zgrade? Pitalo nas je to nekoliko Velikogoričana koji često šeću tom ulicom ili njome petkom dolaze do Sajmišta. Bivša upravna zgrada Velkoma djelomično je izgorjela u noćnom požaru sredinom travnja prošle godine, u nju ulaze beskućnici u potrazi za sklonište ili mladež u potrazi za mjestom za provod, avanturu ili drogiranje. Ovakva od požara ruinirana zgrada opasna je za sve njih, ali, sve više s utjecajem vremenskih uvjeta, postaje opasna i za ljude koji prolaze Kovačićevom ulicom, odnosno djecu koja se igraju na bivšem parkingu ispred Velkoma.

velkom
Zgrada je teško stradala u velikom požaru prošle godine / Foto: Gorica.info

Iako se u ovom slučaju radi o privatnoj imovini, teško je očekivati da će vlasnik ili stečajni upravitelj, budući je poduzeće u stečaju još od 2017., nešto popraviti nakon što se ništa nije dogodilo u proteklih 14 mjeseci od požara. Zgrada nije ograđena i nije na učinkovit način spriječen ulazak u nju. Građani stoga s pravom očekuju potez iz zgrade velikogoričkog Gradskog poglavarstva budući imaju pravo na sigurnost dok hodaju ulicama našeg grada.

NAPOMENA: Sve primjedbe, prijedloge i pitanja koja nam postavite u rubrici Vaše vijesti portala Gorica.info uputit ćemo nadležnima.  Nakon što dobijemo odgovor, njime ćemo nadopuniti tekst, a vas, ako nam ostavite kontakt mail adresu, obavijestiti o tome.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare