Svečano otvorili prostorije Crvenog križa u kojima vrijedni humanitarci rade već tri mjeseca Ovim činom i Velika Gorica ušla je na velika vrata među one gradove, općine, županije i razne ustanove koje uoči izbora počnu bezglavo rezati crvene vrpce i zakapati kamene temeljce

CKVG Ulan
Političari su svečano otvorili prostorije Crvenog križa iako su humanitarci u njih preselili prije više od tri mjeseca / Foto: Gorica.info

Od ponedjeljka Crveni križ Velika Gorica radi na novoj lokaciji: Cvjetno naselje 16. Tom je rečenicom na facebook profilu jedna od najznačajnijih humanitarnih organizacija našeg grada obavijestila korisnike, dobrovoljne davatelje krvi, volontere i ostale zainteresirane Velikogoričane da više ne stanuje u zgradi stare općine. Objavili su to u subotu, 21. ožujka 2020. Gotovo stotinu dana kasnije političari su presjekli crvenu vrpcu i svečano otvorili nove prostorije goričkog Crvenog križa. 

crveni križ fb
Objava goričkog Crvenog križa o preseljenju u Cvjetno naselje od 21. ožujka 2020. / Foto: Screenshot FB CKVG

No, vrijedni djelatnici i volonteri Crvenog križa nisu ta tri mjeseca bili na godišnjem odmoru. Upravo suprotno, njihova je pomoć bila više nego ikad u ovom stoljeću potrebna našim sugrađanima zbog koronakrize i nemogućnosti da izađu iz kuće, nabave osnovne potrepštine, lijekove… I dobrovoljni davatelji krvi redovito su posjećivali nove prostorije u Cvjetnom naselju. Sve je radilo kak’ vurica, upravo na onoj najvišoj razini na kojoj i inače rade ljudi iz Crvenog križa. 

Zašto se onda u sve to umiješala politika? Reći će “dobro informirani” da se prostorije nisu mogle prije otovoriti zbog zabrane okupljanja tijekom koronakrize. Taj šuplji argument je lako oboriti budući već više od mjesec dana Hrvatska živi gotovo bez ikakvih ograda i zabrana (što upravo plaćamo velikim skokom novozaraženih). Drugi, pak, tvrde da je tek sada dovršeno opremanje novih prostora i tek se sada stoga mogu presijecati svečane vrpce. Možda je i tako (što se opremanja prostorija tiče), ali to sigurno nije pravi razlog zakašnjelog svečanog otvaranja. Ono se dogodilo isključivo zbog predizborne kampanje. I to je razumljivo ali, budimo iskreni, nije pošteno prema divnim ljudima iz Crvenog križa. 

Srećom, građani nisu ni naivni niti blesavi. Stoga im se ne može podvaliti tromjesečno zakašnjelo otvaranje. No, zbog tog igrokaza naši građani neće promijeniti mišljenje o Crvenom križu jer znaju da ta organizacija okuplja one najvrijednije među nama. Isto tako, nakon ove epizode u Velikoj Gorici, kristalno je jasno, građani neće promijeniti ni mišljenje o političarima.  

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare