Dva nova slučaja COVID-19 u Velikoj Gorici, u Hrvatskoj danas 67 novih slučajeva zaraze Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije objavio je nove podatke

Preporuča se nošenej maski u zatvorenim prostorima i često dezinfekcija ruku
Foto: Pixabay

U Hrvatskoj danas 67 novih slučajeva zaraze

U proteklih 24 sata zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) danas u Hrvatskoj 435.

Među njima je 60 pacijenata na bolničkom liječenju, nitko nije na respiratoru.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 2691 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 107 preminulo, a 2152 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2279 osoba.

Do danas je ukupno testirano 77 453 osoba, od toga 829 u posljednja 24 sata.

Zagreb

U Gradu Zagrebu zabilježena su 44 novodijagnosticirana slučaja, zbog čega je za 139 osoba propisana mjera samoizolacije, priopćili su iz zagrebačke gradske uprave. Trenutno su u gradu Zagrebu 182 aktivna slučaja i ukupno 977 aktivnih samoizolacija. U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar provedeno je 314 testiranja.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba najavio je u nedjelju da će dijeliti po dvije zaštitne maske vozačima taksija koji svoju djelatnost obavljaju na području Grada Zagreba. Maske će također biti dostavljene i pacijenticama Klinike za ženske bolesti i porode.

Velika Gorica

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 28. lipnja do 11 sati evidentirano je 156 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o dvije osobe više i obje su s područja Velike Gorice.

Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare