Zagrebačka županija za svako novorođenče daje 1.000 kuna Prošle godine županija je isplatila 2.378 jednokratnih novčanih pomoći za novorođeno dijete

potpora za novorođenčad
Županija je osigurala 2,9 milijuna kuna za novorođenčad / Foto: Pixabay

Zagrebačka županija i ove godine nastavlja s dodjelom 1.000 kuna jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete. Za tu namjenu planirano je 2,9 milijuna kuna, priopćili su iz županije.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti jedan od roditelja/samohrani roditelj/roditelj iz jednoroditeljske obitelji koji je državljanin Hrvatske s neprekidnim prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije najmanje jednu godinu prije dana rođenja djeteta i u trenutku podnošenja zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području županije. Zahtjev za ostvarivanje prava podnosi se u roku 4 mjeseca od dana rođenja djeteta.

Prošle godine Zagrebačka županija isplatila je 2.378 jednokratnih novčanih pomoći za novorođeno dijete, dok je u 2018. godini isplaćeno 2.375 jednokratnih novčanih pomoći.

Postupak za ostvarivanje prava pokreće podnositelj zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu.

Više informacija možete dobiti u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Ulica grada Vukovara 72/VI ili na broj telefona 01/6009-485.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare