Nogometni savez Zagrebačke županije napokon ima vlastite prostore Kupnju prostora, ukupne površine oko 300 četvornih metara, zajedno su financirali Hrvatski nogometni savez, Zagrebačka županija, Grad Velika Gorica i sam Nogometni savez

Nogometni savez ZG županije
Foto: Zagrebačka županija

Predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Nenad Črnko ugostio je danas u novouređenim prostorijama saveza gradonačelnika Dražena Barišića i Vjerana Štublina iz županijskog Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje.

Razlog posjetu krije se u tome što je Nogometni savez Zagrebačke županije uselio početkom ove godine u vlastiti prostor u Velikoj Gorici. Kupnju prostora, ukupne površine oko 300 četvornih metara, zajedno su financirali Hrvatski nogometni savez, Zagrebačka županija, Grad Velika Gorica i, kreditnim sredstvima, sam Nogometni savez. Planirano je bilo da se svečano otvorenje prostora održi u svibnju, no zbog pandemije koronavirusa ono je odgođeno. Danas je stoga upriličen tek njegov kratki obilazak.

– Tijekom proteklih 25 godina na najam prostora potrošili smo preko 3 milijuna kuna. Stoga smo odlučili kupiti vlastiti prostor i tako, dugoročno uštedjeti. Smatram da je ovaj prostor veliki iskorak, ne samo za Nogometni savez nego i sve sportske strukture koje će ga koristiti. U potpunosti je multimedijalno opremljen i može pokrivati potrebe manjih seminara i konferencija. Nije namijenjen samo Nogometnom savezu, nego svim sportskim udrugama, a u županiji je 135 nogometnih klubova – rekao je Nenad Črnko, predsjednik Saveza.

– Nogomet je važan čimbenik u razvoju našega grada, ali i regije – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić kazavši da imamo 15.000 registriranih nogometaša i 2000 sudaca. Ovaj prostor je sada naša ‘kuća nogometa’ u kojoj će se stvarati pretpostavke za daljnji razvoj ovoga sporta – rekao je Barišić.

Predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Nenad Črnko najavio je da će se u ovome prostoru, kroz mjesec-dva, održati sjednica Izvršnoga odbora Hrvatskoga nogometnog saveza. Istaknuo je i da će HNS tijekom narednih pet godina financirati gradnju pet nogometnih igrališta s umjetnom travom na području županije – u Svetom Ivanu Zelini, Jastrebarskom, Samoboru, Dugom Selu i Bistri.

– S obzirom da smo po brojim segmentima jedan od najkvalitetnijih nogometnih saveza u Hrvatskoj, siguran sam da ćemo se uspjeti izboriti da broj ovih igrališta bude i veći – rekao je Črnko.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare