Može li šest Velikogoričana na listi donijeti prevagu Mostu na izborima u šestoj izbornoj jedinici? Analizira li se 19 kandidacijskih lista u našoj izbornoj jedinici, vidimo da jače stranke o kadrovima u našem gradu i ne misle baš najbolje, postoji samo jedna iznimka

Most
Foto: Most

SDP na svoju Restart listu u 6. izbornoj jedinici nije stavio niti jednog Velikogoričana, tamo se našao jedino Goran Beus Richembergh na devetom mjestu. Reći će upućeni da je to revanš Davora Bernardića lokalnim socijaldemokratima jer ga nisu podržavali tijekom višekratnih sukoba s unutarstranačkom opozicijom. A on im to nije zaboravio čim je dobio priliku sastaviti listu za našu izbornu jedinicu.

HDZ je, pak, na listu stavio dva naša sugrađanina, Dražena Barišića i Krešimira Ačkara, Škorin Domovinski pokret na drugo mjesto stavio je Goričana Zvonimira Lovrića, a Milan Bandić je na čelo svoje liste u našoj izbornoj jedinici stavio Zvonka Kunića. Teško se oteti dojmu da je Velika Gorica, šesti hrvatski grad, zaslužio više kandidata, posebno od SDP-a koji ga je u potpunosti ignorirao.

Za sasvim suprotnu taktiku odlučili su se u Mostu. Oni su od mogućih četrnaest mjesta na listi u našoj izbornoj jedinici njih čak šest popunili Velikogoričanima –  Ivan Bekavac je na drugom mjestu, Karmen Rak je šesta, Lucija Lacković osma, Tomislav Žunek jedanaesti, Hrvoje Senegović trinaesti i Damir Slojšek četrnaesti na listi.

Most
Foto: Mostova Velikogorička šestorka

Nije to ostalo nezamijećeno u velikogoričkoj javnosti, no još uvijek dio Goričana smatra da je fokus Mosta na područjima u dolini rijeke Neretve. U Mostu kažu da to nije tako.

– Pomoći ćemo malim turopoljskim poljoprivrednicima kako bi, među ostalim, jednostavnije došli do potpora iz EU. Imamo i rješenja za neučinkovit i preskup sustav grijanja u Gorici, te razvijanje svih potencijala jezera Čiče – nabrajaju Mostovci glavne ciljeve svog djelovanja ako uđu u Sabor. Posebno žele raditi na boljoj prometnoj povezanosti našeg grada sa Zagrebom i ostatkom Hrvatske, potaknuti mlade na što veći angažman u društvu, te, naglašavaju, razvoju i poboljšanju javnih usluga za koje vrlo često niti ne znamo što plaćamo.

– Nismo zadovoljni s dostupnošću zdravstvene zaštite, prijeti nam naime potpuni nedostatak pedijatrijske zdravstvene zaštite. Zdravlje je temeljni preduvjet razvitka naše zajednice, znamo kako ostvariti potrebne pomake – nastavljaju Mostovci čiji je kandidat u našoj izbornoj jedinici Velikogoričan Ivan Bekavac, ugledni anesteziolog i istaknuti član Hrvatske liječničke komore.

Ipak, predizborne ankete kažu da eventualno jedan s Mostove liste u 6. izbornoj jedinici može očekivati saborsku fotelju, a za to najveće šanse ima prvi na listi Nikola Grmoja. Velikogoričke birače, naravno, zanima hoće li se Grmoja uopće zauzimati za njihov kraj ili će i njegov fokus biti na Metkoviću i južnoj Dalmaciji.

– Podsjećam da su upravo Mostovi saborski zastupnici 2018. i 2019. godine stali u obranu čistoće zraka i okoliša u Lomnici. I sa saborske govornice više su puta isticali mogućnost zdravstvene ugroze nepromišljenim procesom gradnje pogona asfaltne baze u Lomnici. Nikola Grmoja će se još većim angažmanom i u drugom mandatu boriti za čist okoliš u Turopolju – ističe Bekavac.

Što o tome misle Velikogoričani i stanovnici našeg kraja vidjet ćemo već u nedjelju, 5. srpnja, na biralištima.

 

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare