Velikogorička strukovna škola dobila 30 milijuna kuna iz europskog fonda za uspostavu Centra kompetentnosti Dobiveni novac utrošit će u pripremu projektne i tehničke dokumentacije, proširenje zgrada škola, gradnju specijaliziranih učionica, praktikuma i laboratorija, nabavu specijalizirane opreme, a muzej Turopolja dobio je 8,5 milijuna kuna za gradnju Interpretacijskog centra

srednja strukovna škola velika gorica
Foto: Zagrebačka županija

Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica, kao nositelju projekta, odobreno je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) 30 milijuna kuna za uspostavu Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu.

Ugovor o dodjeli sredstava ravnatelju škole Miroslavu Antolčiću uručila je pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova EU Katica Mišković.

Dobiveni novac utrošit će se u pripremu projektne i tehničke dokumentacije, proširenje zgrada škola, odnosno gradnju specijaliziranih učionica, praktikuma i laboratorija, stručni nadzor tijekom izvedbe radova, nabavu specijalizirane opreme, edukaciju vezanu uz upotrebu specijalizirane opreme…

Partneri u projektu „Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0“, su Zagrebačka županija, koja će osigurati dodatnih 20 milijuna kuna za njegovu provedbu, te Srednja strukovna škola Samobor i Srednja škola Dugo Selo.

– Centar kompetentnosti donosi veliku korist strukovnom obrazovanju. Kroz obrazovanje, ali i kroz gospodarstvo, donosi benefite za budućnost. On će biti i pomoć gospodarstvenicima koji će se u centru moći obrazovati i testirati svoje proizvode – rekao je Damir Fašaić iz županijskog za ureda za gospodarstvo i fondove Europske unije.

Srednja strukovna škola Velika Gorica za provedbu ovoga projekta dobit će još 50 milijuna kuna iz Europskoga socijalnog fonda. Taj novac utrošit će se u uspostavu organizacije rada u budućem centru, unapređenje programa strukovnoga obrazovanja, kao i programa obrazovanja odraslih, jačanje kompetencija nastavnika i mentora koji sudjeluju u programu strukovnoga obrazovanja te promociju strukovnih zanimanja, najavio je Fašaić.

U sklopu projekta „Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0“, Srednja strukovna škola Velika Gorica postat će centar izvrsnosti za CAD/CAM/CNC sustave i aditivne tehnologije, Srednja strukovna škola Samobor centar izvrsnosti za senzoriku, automatiku i obnovljive izvore energije, a Srednja škola Dugo Selo centar izvrsnosti za robotiku.

Foto: Zagrebačka županija

Za gradnju Interpretacijskog centra Muzeju Turopolja 8,3 milijuna kuna

Pomoćnica ministra Katica Mišković uručila je još osam ugovora o dodjeli sredstava za realizaciju projekata u gradovima i općinama Zagrebačke županije. Grad Velika Gorica dobila je 8,3 milijuna kuna za gradnju Interpretacijskog centra Muzeja Turopolja, a 250.000 kuna općine Pokupsko – za gradnju vodovodne mreže i Orle – za obnovu zgrade općine.

Pokupsko, Božidar Škrinjarić
Foto Zagrebačka županija

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare