Raste broj zaraženih u Zagrebačkoj županiji, u Velikoj Gorici danas nema novih slučajeva, 96 ih je u Hrvatskoj U našem gradu nema novih zaraženih, u Hrvatskoj ih je 96, preminule još dvije osobe

građani čekaju u redu
Foto: Građani strpljivo čekaju u redu držeći se preporučene udaljenosti od drugih / Marta Horvat

 

14.30 sati: u Zagrebu 25 novooboljelih

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba priopćio je da je u Zagrebu 25 novooboljelih, te da je u Domu za starije i nemoćne osobe sv. Ana, jedna djelatnica pozitivna.

– Testirano je 408 osoba, 25 je novooboljelih, a 256 aktivnih. U samoizolaciji je 178 osoba. Postoji naznaka da je osam oboljelih iz noćnog kluba, a jedan importiran iz Srbije.

– U Dom za starije osobe sv. Ana pozitivna je jedna djelatnica. Testirali smo sve što je trebalo testirati, sve je lokalizirano i spriječeno. Imamo prodor u dvije poliklinike, ne mogu vam reći o kojim poliklinikama se radi. Jedan dentalni tehničar i jedan medicinski tehničar i sve je stavljeno apsolutno pod kontrolu – rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

14 sati: Nacionalni stožer civilne zaštite: Imamo 96 novih slučajeva

U protekla 24 sata zabilježeno je 96 novih slučajeva zaraze te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 728. Među njima je 88 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru četiri pacijenta. Dvije su osobe preminule.

U samoizolaciji su trenutno 4943 osobe. Do danas su ukupno testirane 82 902 osobe, od toga 1465 u posljednja 24 sata.

Velika Gorica i Zagrebačka županija

Na području Zagrebačke županije do petka, 3. srpnja do 11 sati evidentirano je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom i to tri u Samoboru, po jedan u Zaprešiću i Svetoj Nedelji. U Velikoj Gorici danas nema novih zaraženih.  Kako je objavio Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do sada je 171 osobi potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 125 osoba, a četiri su preminule.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare