Na izborima u nedjelju možete glasati i ako vam je istekla osobna iskaznica Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je važnu obavijest za građane vezanu uz korištenje osobnih isprava za vrijeme glasovanja

osobne iskaznice
Foto: MUP

Na izborima u nedjelju mogu glasati i građani kojima su osobne iskaznice istekle počevši od dana 11. ožujka 2020. godine, kada je u Hrvatskoj proglašena epidemija, objavio je MUP.

– Obzirom na stanje uzrokovano epidemijom bolesti COVID-19 i potrebu daljnjeg odgovornog ponašanja i pridržavanja epidemioloških mjera podsjećamo građane da im je, kroz dopune pojedinih zakona, omogućeno daljnje korištenje isprava kao što su osobna iskaznica, putovnica ili vozačka dozvola ako im je rok važenja istekao, tijekom trajanja epidemije koronavirusom, počevši od 11. ožujka 2020. godine, kažu u MUP-u.

Navedene isprave građani će moći koristiti najdulje 30 dana od dana proglašenja prestanka epidemije.

Iz MUP-a podsjećaju građane kojima je potrebna nova putovnica radi putovanja da putovnicu mogu ishoditi na mjestima obavljanja upravnih poslova, bez obzira na mjesto svojeg prebivališta.

Građani koji moraju ishoditi putovnicu u žurnom postupku zahtjev mogu podnijeti u Policijskoj upravi zagrebačkoj, gdje će im se putovnica izdati u roku od 48 sati od podnošenja zahtjeva, ali mogu zahtjev za žurnu putovnicu podnijeti i u bilo kojoj drugoj policijskoj upravi, gdje će im se putovnica izdati u roku od tri radna dana od dana podnošenja zahtjeva.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare