Rotary klub Velika Gorica ima novog predsjednika: Josip Sertić sljedećih 12 mjeseci vodi humanitarnu udrugu Unatoč koronakrizi i dvomjesečnoj obustavi svih društvenih aktivnosti, velikogorički rotarijanci uspjeli su organizirati nekoliko humanitarnih akcija i pomoći onima kojima je pomoć u tom trenutku bila potrebna

U rotarijanskom svijetu pravilo je da svaki član treba u jednogodišnjem mandatu preuzeti vođenje kluba. Tako je u petak i Rotary klub Velika Gorica dobio novog predsjednika – dr. sc. Josipa Sertića. Glavno obilježje predsjednika kluba, predsjednički lanac, predao mu je Mario Šipušić koji je klub vodio u protekloj burnoj godini koju je obilježila koronakriza i dvomjesečni prekid svih društvenih aktivnosti.

Unatoč tome, velikogorički rotarijanci bili su aktivni u prošloj rotarijanskoj godini 2019./2020. Rotarijanska godina, inače, uvijek počinje 1. srpnja. Uspješno su završili već tradicionalnu akciju pomoći korisnicima Caritasa goričke župe Sv. Petra i Pavla i novčano su pomogli brojne aktivnosti drugih hrvatskih rotarijanskih klubova. Među njima svakako treba istaknuti veliku akciju RC Medvedgrad i RC Sesvete pod nazivom Voda za sve.

Uz to, gorički humanitarci prikupili su sredstva i kupili 3D printer za mlade velikogoričke robotičare, koji već godinama osvajaju medalje na natjecanjima širom svijeta.

I kada je ovog proljeća trebalo nastupiti veliko finale godišnjih aktivnosti RC Velika Gorica s humanitarnom predstavom i trećim po redu Svjetskim prvenstvom u kotlovini – stigao je koronavirus i društveni život je stao. No, niti to nije spriječilo goričke rotarijance da sudjeluju u velikoj akciji rotarijanaca na razini čitave Hrvatske kojom su se nabavljale termokamere za zdravstvene ustanove, te doniraju posebne vizire za one djelatnike velikogoričkog Doma zdravlja, Hitne pomoći i VG komunalca koji su tada bili najizloženiji mogućem širenju virusa.

Gorički rotarijanci pod vodstvom Josipa Sertića idu dalje, sigurni da će nastaviti biti jedna od najaktivnijih goričkih humanitarnih udruga.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare