Ačkar uvjerljivi pobjednik u skupljanju preferencijalnih glasova, a smiješi mu se i saborska fotelja Sigurno mjesto u Saboru ima velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, koji je bio četvrti na listi HDZ-a

Krešimir Ačkar / Foto: HDZ

U VI. izbornoj jedinici Krešimir Ačkar osvojio je na jučerašnjim parlamentarnim izborima 3050 preferencijalnih glasova, puno više od svog stranačkog kolege Dražena Barišića koji ih je dobio 2348. Ačkar je, također, dominirao i ako analiziramo samo Veliku Goricu, u kojoj je dobio 2634 preferencijalnih glasova. Time je, bez konkurencije, postao Velikogoričan koji je dobio najviše preferencijalnih glasova na parlamentarnim izborima 2020.

Dražen Barišić / Foto: HDZ

Treći na toj listi je Goran Beus Richembergh, GLAS-ovac na listi Restarta u našoj izbornoj jedinici dobio je 1855 preferencijalnih glasova i time je (zasad) završena njegova karijera parlamentarnog zastupnika, koja je započela  2008. godine.

Goran Beus Richembergh

Zvonimir Lovrić, iako je bio drugi na listi Domovinskog pokreta, neće ući u Sabor jer ga je po broju preferencijalnih glasova pretekao Željko Sačić. Lovrić je jučer dobio 550 preferencijalnih glasova.

Po broju preferencijalnih glasova relativno dobro je prošao Zvonko Kunić, prvi na listi Bandićeve stranke u našoj izbornoj jedinici, koji je dobio 406 preferencijalnih glasova. No, nitko s te liste neće vidjeti Sabor.

Zvonko Kunić / Foto: Gorica.info

Od Velikogoričana na listi Mosta u VI. izbornoj jedinici najviše preferencijalnih glasova dobio je Ivan Bekavac (189), Lucija Lacković 155, Damir Slojšek 129 Karmen Rak dobila ih je 124, a prag od stotinu preferencijalnih glasova prešao je i Hrvoje Senegović sa 115 glasova.

Dr. Ivan Bekavac / Foto: Most

U kuloarima bliskima HDZ-u doznaje se da bi Krešimir Ačkar, kao drugi Velikogoričan uz Dražena Barišića, ipak mogao zasjesti u saborske klupe. U VI. izbornoj jedinici na HDZ-ovoj listi od Ačkara su više preferencijalnih glasova dobili Davor Božinović (12.381), Marijana Petir (8496) i Ivan Celjak (4167). Budući će sigurno nekoliko ljudi s te liste otići u izvršnu vlast (Božinović sigurno, vjerojatno Dražen Bošnjaković i Tugomir Majdak, a možda i još netko), otvara se prostor za ostale s te liste. Ačkar je imao bitnu ulogu u osmišljavanju predizborne kampanje u VI. izbornoj jedinici, a na kraju je HDZ u toj jedinici ostvario peti rezultat u konkurenciji svih deset hrvatskih izbornih jedinica. Takav rezultat se u HDZ-u smatra jako dobrim budući VI. izborna jedinica pokriva i južni dio Zagreba u kojem HDZ nikada na izborima nije imao lagan posao.

Upućeni u odnose u HDZ-u uvjereni su da će sve to dovesti i Krešimira Ačkara u zgradu parlamenta na Markov trg. Hoće li se to i ostvariti vidjet ćemo ubrzo.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare