I danas jedan zaraženi u Velikoj Gorici, u županiji ih je pet, ministar Beroš najavljuje nove mjere Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je kazao da izborna slavlja mogu biti rasadnik širenja koronavirusa, ali da se nada da ipak do toga neće doći

covid-19
Foto: Ilustracija / Pixabay

 

14 sati – U Hrvatskoj danas 69 novih slučajeva zaraze

U protekla 24 sata zabilježeno je 69 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 897, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Među njima je 90 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru pet pacijenata. Nema preminulih.

U samoizolaciji je trenutno 4850 osoba. Do danas je ukupno testirano 85 997 osoba, od toga 587 u posljednja 24 sata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 3220 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 113 preminulo, a 2210 se oporavilo.

11:10 sati – Velika Gorica i Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije do ponedjeljka, 6. srpnja do 11 sati evidentirano je pet novih slučajeva, u Velikoj Gorici jedan i četiri u Zaprešiću.

Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 54 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a sedam ih  je preminulo.

Foto: Screenshot

 

Ministar Beroš: Pratimo situaciju, epidemiolozi će odlučiti o daljnjim koracima

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je kazao za HRT da se epidemiološka situacija prati te kada bude vrijeme za uvođenje novih mjera one će biti uvedene.

– Prvenstveno epidemiološka struka o tome odlučuje – rekao je Beroš.

Beroš je naglasio da izborna slavlja mogu biti rasadnik širenja koronavirusa ali da se nada da ipak do toga neće doći.

– Bili smo na otvorenom, mjerila se temperatura, dezinficirale su se ruke. Priznajem, u pojedinim trenucima smo bili bliže jedni drugima, ali vjerujem da to neće doprinijeti širenju, dodao je Beroš.

Rekao je da će se situacija i dalje pratiti i da su jutros na Stožeru za civilnu zaštitu razgovarali o mogućim mjerama koje nisu na stolu u ovom trenutku. Istaknuo je da moramo biti spremni za svaki scenarij.

Beroš je kazao da se mjera samoizolacije pokazala jako dobrom i ona je spriječila način širenja zaraze i da epidemiološka struka tu mjeru neće ukidati, jer je od velikog značaja.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare