Policija objavila rezultate pojačanog nadzora vozila i vozača, utvrđeno 735 prometnih prekršaja U policijskoj akciji uhvaćeno je 386 vozača koji su prebrzo vozili, osam osoba odvezeno je u policiju na triježnjenje, a 10 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka

policija

Policijska uprava zagrebačka, od  3. do 6. srpnja u noćnim satima, provela je akciju pojačanog nadzora vozila i vozača. U akciji je utvrđeno ukupno 735 prometnih prekršaja, od čega 69 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 386 prekršaja nepropisne brzine, 63 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 30 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 2 pod zabranom, 13 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 167 ostalih prekršaja.

U akciji se kontrolirala vožnja pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, testirano je ukupno sedam osoba i svi su bili negativni, a jedna osoba je odbila testiranje.

Od 69 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 19 vozača alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 9 mladih vozača kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Osam je osoba je odvezeno u policiju na triježnjenje, a 10 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare