Tko će dogodine voziti Goričane u Zagreb, Velika Gorica traži novog prijevoznika, ZET je postao preskup Grad je do sada plaćao 10 milijuna kuna subvencije za prijevoz ZET-om, a prema najavama gradonačelnika Dražena Barišića dogodine bi taj iznos mogao porasti na 24 milijuna, što je neodrživo za gorički proračun

Zet autobus Velika Gorica Goričani
Foto: Gorica.info

Pretrpani plavi autobusi na liniji 268 i 330, autobusi koji kasne, neljubazni vozači, stalni sukobi među putnicima zbog gužvi, mogli bi uskoro postati prošlost za mnogobrojne Velikogoričane koji za odlazak u Zagreb na posao, u školu ili doktoru koriste ZET-ove usluge. Naime, kako je najavio na aktualnom satu Gradskog vijeća gradonačelnik Dražen Barišić, odgovarajući na pitanje vijećnika Darka Bekića, zbog porasta troškova za javni prijevoz Grad Velika Gorica traži druge modele javnog prijevoza.

– Velika Gorica ima potpisan ugovor sa ZET-om, ali zadnjih mjeseci mjesečni troškovi prijevoza porasli su sa 850 tisuća kuna na 2 milijuna kuna – kazao je gradonačelnik Barišić. I zato tražimo druge modele jer ovakav model je za nas neodrživ – kazao je gradonačelnik pojasnivši da se u Gradu Zagrebu narušila, ne samo infrastrukturna, već i financijska statika, suspendiran je proračun i jako teško je voditi politiku u takvim uvjetima.

– To se održava na vođenje grada i okolne gradove i općine, poput Zaprešića, Bistre, Stupnika, Velike Gorice. Ugovorena cijena sa ZET-om je preko 21 kn/km i nagodinu će porasti – kazao je gradonačelnik na sjednici Gradskog vijeća.

Današnja sjednica Gradskog vijeća održava se pod posebnim epidemiološkim mjerama, vijećnici nose maske (ne svi) i sjede uz održavanje razmaka.
Gradsko vijeće nije se sastajalo uživo još od kraja siječnja jer su zadnje dvije sjednice održane elektronski.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare