Izbori 2020.: Velikogorički kandidat Mosta dokazao da su ga oštetili u brojanju glasova Ponovnim pregledom glasačkih listića potvrđeno je da je birački odbor pogriješio na štetu Hrvoja Senegovića - i to dva puta

Velikogoričan Hrvoje Senegović, nezavisni kandidat na Mostovoj listi u 6. izbornoj jedinici, objavio je da ima dokaz kako su mu na biračkom mjestu u Črnkovcu ukrali glasove. Iako takvih priča ne manjka nakon svakih izbora, ali ih nitko ne može provjeriti, ovoga je puta potvrđeno da je Senegović imao pravo.

On je, naime, tvrdio da ima dokaze da je dobio dva preferencijalna glasa u Črnkovcu. Kada su objavljeni rezultati izbora u tom mjestu pokraj Velike Gorice ispalo je da Senegović nije dobio niti jedan preferencijalni glas. I on je odlučio sve to prijaviti Državnom izbornom povjerenstvu.

Hrvoje Senegović
Hrvoje Senegović / Foto: Most

Listići su još jednom provjereni i utvrđeno je da su dva preferencijalna glasa koje je dobio Senegović pripisana njegovoj stranačkoj kolegici s liste. Greška je ispravljena.

Senegović kaže da se isto dogodilo na njegovu štetu na još nekoliko biračkih mjesta u Velikoj Gorici, ali je ponovnim pregledom glasačkih listića dokazano da drugih grešaka nije bilo.

Jasno je da u biračkim odborima sjede ljudi i da su graške uvijek moguće. No, greške u izbornom postupku mogu biti iznimno skupe.

– Poanta priče jest da su greške moguće, ali se teško provjeravaju i ispravljaju. Treba ići na elektronsko glasovanje i svesti utjecaj ljudskog faktora na najmanju moguću mjeru – zaključuje Senegović.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare