Jedan novi slučaj zaraze u Velikoj Gorici, u Zagrebačkoj županiji tri, a u Zagrebu su 23 novooboljele osobe Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci

Nakon dva dana bez novih oboljelih danas u našem gradu imamo jedan slučaj, a u Zagrebačkoj županiji tri, objavio je Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Na području županije trenutno su aktivna 52 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 133 osobe, a sedam ih je preminulo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

U Zagrebu danas 23 zaraženih

Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar“ rekla je na konferenciji za medije kako je u protekla 24 sata na području Grada Zagreba zabilježeno 23 novooboljelih, a 59 osoba je dobilo mjere samoizolacije.

– 420 osoba je testirano. Većina oboljelih su kontakti već zaraženih osoba, a za ostale se ne zna točan uzrok. Ukupan broj oboljelih u Zagrebu je 343 osobe, a ukupno je 1218 osoba u samoizolaciji, rekla je Sandra Šikić.

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Grada Zagreba rečeno je kako je kod devet policijskih zaposlenika PU zagrebačke potvrđena zaraza koronavirusom, a 10 ih je u samoizolaciji.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare