Ljubitelji klasične glazbe uživat će ovaj vikend na besplatnim koncertima na Ljetnoj pozornici Bundek Za sve one koji se žele odmoriti i uživati tijekom vikenda u vrhunskim glazbenim izvedbama predlažemo odlazak na Bundek na koncerte, ulaz je besplatan

Bundek ljeto program

Na Ljetnoj pozornice Bundek večeras nastupa Zagrebačka filharmonija, orkestrom ravna mladi i uspješni maestro Miran Vaupotić, a na programu su neki od najvećih hitova klasične glazbe – od Mozarta, Brahmsa,  Berse do Suppéa.

Brojni ljubitelji glazbe uživat će u Valceru cvijeća iz Orašara P. I. Čajkovskog ili Slavenskome plesu br. 8 A. Dvořáka, a imat će prigodu čuti i izvedbu pjesme Moj Zagreb, tak imam te rad, popularnog songa što ga je Zagrebačka filharmonija snimila i objavila na društvenim mrežama u vrijeme epidemije, nakon velikog potresa u Zagrebu. Koncert Zagrebačke filharmonije na Ljetnoj pozornici Bundek održava se u sjećanje na Nikolu Teslu.

Program  za subotu 11. srpnja – Operetna večer

Ansambl Opere b.b. Zagreb stari je gost i miljenik publike na Bundeku, na kojemu je već predstavio niz zapaženih projekata i nastupa. Ove godine pripremaju čak dva: u subotu 11. srpnja, kad će pod vodstvom maestra Darijana Ivezića izvesti program popularnih operetnih brojeva od Grofice Marice, preko Šišmiša do Vesele udovice; pjevat će Nela Katalenić, Lidija Horvat-Dunjko, Josipa Bilić, Siniša Galović te Ronald Braus.

U ponedjeljak 13. srpnja ponovit će veliku uspješnicu iz jedne od prethodnih sezona – izvedbu slavne operete Vesela udovica Franza Lehára u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, pod vodstvom Darijana Ivezića.

Program za nedjelju 12. srpnja – III. Međunarodni susret puhačkih orkestara

Nedjelja je rezervirana za III. međunarodni susret puhačkih orkestara u organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a, a ove godine, uz ZET-ov orkestar, predstavit će se Puhački orkestar Goričan (dirigent Luka Dominik), Banda d’ottoni della Comunità degli Italiani Visinada (Brass band Zajednice Talijana iz Vižinade, dirigent Alen Bernobić) te Limena glazba Dekanovec (dirigent Daniel Požgaj).

Koncerti počinju u 21:00 sati. Ulaz na sve programe je slobodan, ali će biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen.

Ljeto na Bundeku program

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare