Oprez na velikogoričkom području: Danas popodne počinje nevrijeme s grmljavinom, moguć olujni vjetar Meteoalarm, europski sustav upozoravanja na ekstremne vremenske prilike, izdao upozorenje za Zagreb i okolicu, MUP poslao upozorenje vozačima

oluja nevrijeme vjetar
Opasnost od vjetra traje danas do 18 sati / Arhivska fotografija: Marta Horvat

Vremenske prilike danas poslijepodne trebale bi se pretvoriti u neprilike, upozoravaju posljednjih dana meteorolozi. Njihove najave pojačava i europski sustav upozoravanja na ekstremne vremenske prilike Meteoalarm, koji je izdao posebno upozorenje za Zagreb i okolicu.

munje nevrijeme
Foto: Pixabay

Upozorenje Meteoalarma, koje vrijedi od danas u 13 do 21 sat, kaže da je moguć jak, na udare olujan sjeverni i sjeveroistočni vjetar, najjačih udara od 65 do 90 kilometara na sat. Posebno se upozoravaju ljudi da budu na oprezu zbog predmeta koji će letjeti nošeni jakim vjetrom.

Taj jak vjetar bit će popraćen pljuskovima, koji će biti najobilniji upravo na sjeverozapadu Hrvatske. Sve će to biti začinjeno munjama i grmljavinom. Kiša bi trebala potrajati tijekom noći na nedjelju, a nedjeljno jutro bi trebalo svanuti sunčano. Nedjelja će biti ugodna s temperaturama do 22 stupnjeva Celzijevih.

Upozorenje vozačima

Zbog najavljenog nevremena i upaljenog Meteoalarma, oglasio se i MUP koji je poslao upozorenje vozačima. – Tijekom drugog dijela subote bit će pljuskova i grmljavine, koji lokalno mogu biti   izraženiji, a s promjenom vremena puhati će povremeno jak, a ponegdje i olujan vjetar.

U takvim okolnostima, kolnik može biti vlažan i sklizak, zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći do gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima, navodi se u MUP-ovom upozorenju.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare