Pretvorimo jezero Čiče u pravo turopoljsko more, magnet za odmor, druženje i zabavu Na najvećem goričkom jezeru predstavljena udruga koja traži temeljitu revitalizaciju Čiča

jezero čiče
Jezero Čiče treba pretvoriti u izletničku i turističku meku / Foto: Gorica.info

Želimo pretvoriti jezero Čiče u suvremeni sportsko-rekreacijsko-turistički kompleks na vodi. Glavni je to zahtjev udruge Jezero Čiče – Turopoljsko more, koja je održala prvo predstavljanje javnosti u subotu na zapadnoj obali jezera Čiče.

jezero čiče
Na Čiču se kupa u sjeni strojeva za vađenje šljunka / Foto: Gorica.info

Na promociji je bio Aleksandar Saša Božić koji je pričao o prošlosti jezera i kako se krajem devedesetih na Čiču okupljalo više tisuća ljudi iz Velike Gorice, Zagreba i okolice. Tada su se na Čiču održavali koncerti i razna događanja. Također je spomenuo i kako su na Čiču krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća iskopali kosti mamuta i pokazao je dio kljove.
Jezero Čiče je jedno od bogatsva Turopolja, ali, nažalost, ima jedan veliki problem. Jezero je preduboko pa će nakon nekog vremena voda u njemu postati nekvalitetna zbog nedostatka kisika, istaknuo je jedan od čelnika udruge dr. Zoran Pišl.
Na promociji je bio i gradonačelnik Dražen Barišić koji je rekao kako potpuno podržava ovu akciju za uređenje jezera i želi da Čiče napokon bude lijepo mjesto za druženje i rekreaciju. 
Završni govor održao je predsjednik udruge Alan Šembera. On je predstavio čitavu ideju ove građanske inicijative i detaljnije ju je objasnio. Istodobno su se na desetak metara udaljenim plažama kupali Velikogoričani. Voda je izgledala zamamno na paklenoj vrućini koja je vladala tijekom predstavljanja udruge.No, treba imati na umu da je kupanje na Čiču već godinama zabranjeno. Valjda će se i to promijeniti uspije li inicijativa Jezero Čiče – Turopoljsko more. (Marta Ivanuš)
aleksandar božić
O povijesti Čiča govorio je Saša Božić / Foto: Gorica.info

zoran pišl
Dr. Zoran Pišl upozorio je na pogubnost dubine jezera / Foto: Gorica.info

Nikola Šimac
Nikola Šimac bori se za što bolje uvjete života stanovnika Novog Čiča Foto: Gorica.info

Dražen Barišić
Gradonačelnik Dražen Barišić podržao je incijativu / Foto: Gorica.info

Alan Šembera
Alan Šembera je na čelu udruge i veliki je zagovornik revitalizacije Čiča / Foto: Gorica.info

jezero čiče
Na Čiču je i dalje zabranjeno kupanje / Foto: Gorica.info

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare