Zagrebačka županija traži 162 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika

pomoćnici u nastavi
Foto: Pixabay

Zagrebačka županija zapošljava 162 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 180 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama županije. Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 28 osnovnih i osam srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, maksimalno 35 sati tjedno).

Zadaća pomoćnika u nastavi je pomoć u komunikaciji, pomoć kod uzimanja hrane i pića, potpora u obavljanju higijenskih potreba, pomoć u izvršavanju školskih aktivnosti i zadataka.

Stručni komunikacijski posrednik je osoba koja pomaže gluhim, nagluhim i gluhoslijepim učenicima u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima.

Javni poziv je otvoren do 13. kolovoza 2020. godine, a prijave se podnose školama.

Pomoćnici u nastavi se zapošljavaju kroz projekt „Prsten potpore“ koji se u Zagrebačkoj županiji provodi šestu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvanučioničkim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.

U prošloj školskoj godini u projekt je bilo uključeno 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 156 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

Projekt „Prsten potpore“ financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. Zagrebačkoj županiji je za njegovu provedbu u razdoblju od 2017. do 2021. godine iz fonda odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava u iznosu od 8,8 milijuna kuna iz proračuna osigurala županija.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2020./2021. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete pronaći na web stranicama Zagrebačke županije .

Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u javnom pozivu, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni da se prijave na natječaje škola.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare