Nova prometna crna točka u Velikoj Gorici: Opet nesreća na križanju kod poslovne zone Meridian 16 Koliko još nesreća i žrtava treba da se promet opasnim križanjem regulira semaforima?

proemetna vg
Zaustavljeni automobili na križanju Ulice 153. brigade i ceste prema poslovnoj zoni / Foto: Čitatelj portala Gorica.info

Zbog prometne nesreće otežano se vozilo u srijedu nakon 14 sati na križanju velikogoričke Ulice 153. brigade HV-a i ceste koja vodi prema poslovnoj zoni Meridian 16. U križanju je doslovno stajalo jedno dostavno vozilo i onemogućavalo neometan promet jednim trakom u smjeru grada, a s druge strane, u smjeru Vukomeričkih gorica, bilo je zaustavljeno još jedno osobno vozilo te policijski automobil s upaljenim rotacijskim svjetlom. Uz taj prometni trak na asfaltu ležao je motocikl, a desetak metara dalje stajao zaustavljen još jedan auto. Za sada nema informacija o eventualno nastradalima.

prometna vg
Usred križanja stajalo je dostavno vozilo / Foto: Čitatelj portala Gorica.info

Činjenica je, međutim, da je to križanje postalo velika crna prometna točka u Velikoj Gorici od kada se intenzivirao promet prema poslovnoj zoni. To je posebno izraženo nakon otvaranja logističko-distributivnog centra Atlantic grupe u koji na dan dolaze brojni tegljači, kombiji i auti. Sa ceste koja vodi od poslovne zone vrlo je teško skrenuti u Ulicu 153. brigade, posebno u smjer prema Vukomeričkim goricama koji, pak, dalje vodi na obližnju autocestu Zagreb-Sisak. Ulica 153. brigade je, naime, četverotračna i njome se oduvijek (pre)brzo vozilo. A sporno križanje je regulirano samo znakovima iako bi, i laiku je jasno, na tom mjestu bili nužni semafori.
prometna vg
Motocikl je ležao pokraj ceste / Foto: Čitatelj portala Gorica.info

Na tom križanju nesreće su učestale i pitanje je koliko ih još treba biti ne bi li se pokrenuli odgovorni i riješili ovaj prometni problem. Ili se čeka neka još veća tragedija sa tko zna koliko žrtava u prometu na tom mjestu.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare