Profesorica Alemka Markotić proglašena Ženom godine 2020. u izboru časopisa Zaposlena Tijekom karijere dobila sam puno nagrada, ali ova je svakako posebna - kazala je profesorica Markotić

Alemka Markotić
Foto: Zagreb.hr

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević ovogodišnja je dobitnica nagrade Žena godine 2020. koju dodjeljuje časopis Zaposlena.

Profesorica Markotić zahvalila je na nagradi u ime svih liječnica i znanstvenica, pa je pozvala sve na podršku zdravstvenim djelatnicima koji se u ovom trenutku bore s epidemijom koronavirusa.

– Tijekom karijere dobila sam puno nagrada, ali je ova svakako posebna. Smatram da ne postoji žena koja nije zaposlena jer i one koje nisu u radnom odnosu neprestano su u ulozi majke, supruge, sestre ili prijateljice. Prema tome, svaka od njih zaslužuje biti žene godine –  kazala je Alemka Markotić nakon proglašenja.

Milan Bandić Alemka Markotić
Foto: Zagreb.hr

Nagradu je dobitnici uručio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao da je Grad Zagreb oduvijek znao prepoznati važnost ženskog glasa u svakodnevnom radu, nastojeći promovirati ženska prava, zasluge i profesionalne uspjehe – rekao je zagrebački gradonačelnik.

Urednica časopisa Zaposlena Ana Gruden zahvalila je svima na dolasku i iskazanom povjerenju u organizaciju događanja koji je ove godine organiziran uz stroge protuepidemijske mjera.

– Ova godina je bila teška zbog neizvjesnosti na privatnom i na poslovnom planu. Ipak smo uspjeli, dogovorivši se bez puno razmišljanja u izbor laureatkinje, koja se istaknula svojim marljivim radom i ženskom snagom koju nitko ne smije podcijeniti, s obzirom na situaciju koja nas je sve zatekla – kazala je Ana Gruden.
Časopis Zaposlena od 1995. organizira Izbor za Ženu godine. Kroz taj projekt, kako navode, predstavljaju žene koje su svojim radom posebno obilježile proteklu godinu.

 

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare