Velikogorička hitna pomoć od danas ima jedno sanitetsko vozilo više, a do kraja godine stiže još jedno vozilo hitne medicinske pomoći Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od danas ima osam novih vozila vrijednih tri milijuna kuna, do kraja godine stižu još četiri vozila za hitnu medicinsku pomoć

sanitetska vozila Velika Gorica
Foto: Zagrebačka županija

Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije od danas raspolaže s osam novih vozila. Jedno od tih vozila dobit će ispostava hitne pomoći Velika Gorica, a do kraja godine stiže im još jedno vozilo hitne medicinske pomoći, priopćila je Zagrebačka županija.

Ključeve novih vozila ravnatelju Zavoda Davorinu Gajniku uručio je danas u Dugom Selu župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Ukupna vrijednost četiri vozila hitne medicinske pomoći (HMP) i četiri vozila za sanitetski prijevoz iznosi tri milijuna kuna, a do kraja godine stižu još četiri vozila za hitnu medicinsku pomoć ukupne vrijednosti 2,2 milijuna kuna.

Prema riječima ravnatelja Davorina Gajnika dva vozila idu u ispostavu Zavoda u Jastrebarskom, a po jedno u ispostave u Vrbovcu i Samoboru. Po jedno sanitetsko vozilo dobiti će ispostave Velika Gorica, Ivanić-Grad, Dugo Selo i Zaprešić. Čim stignu nova vozila HMP ona će postati dio voznog parka ispostava Sveti Ivan Zelina,  Dugo Selo, Zaprešić i Velika Gorica.

župan Stjepan Kožić
Foto: Zagrebačka županija

– Kao i cijeli zdravstveni sustav, tako su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije podnijeli veliki teret posljednjih mjeseci u jeku pandemije koronavirusa. Bila je to nova situacija za sve, ali djelatnici Zavoda bili su i još su na prvoj crti, prevoze pacijente sa sumnjom na zarazu u bolnicu i zaista smo im dužni zahvaliti na trudu i profesionalnosti. Još jednom su dokazali kako njihov posao nije samo posao, već životni poziv – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Dodao je i kako je Zagrebačka županija od 2014. godine do danas osigurala 64 nova vozila za potrebe Zavoda ukupne vrijednosti oko 21,2 milijuna kuna.

– Zbog posebnog geografskog položaja, ali i činjenice da se pacijenti nerijetko voze u Zagreb jer nemamo svoju bolnicu, naša vozila godišnje prijeđu oko 5,5 milijuna kilometara i redovita obnova voznog parka je nužna. Naša je dužnost voditi brigu o sigurnosti djelatnika i pacijenata – poručio je Gajnik.

 

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare