Zaštita potrošača: Carinici naredili uništavanje cijele pošiljke noževa iz Kine, a otkrili i rižu punu insekata iz Indije Niti jedna od problematičnih pošiljki nije stigla na police trgovina niti do potrošača

pribor za jelo
Ilustracija: Pixabay

Carinici su proteklih dana imali pune ruke posla u otkrivanju neispravnih pošiljki. Među njima su bile i pošiljke koje nisu dobile dopuštenje da se uvezu u Hrvatsku jer su štetne za zdravlje potrošača. Tako su carinici otkrili da je u priboru za jelo i to nožu, podrijetlom iz Kine, utvrđena korozija na površini sječiva. Zbog toga je cijela pošiljka uništena. Proizvođač je Wanhui Industrial, a uvoznik tvrtka Becher iz Sesveta.

Živi insekti i užegli miris u riži dugog zrna iz Indije

Carinici su također otkrili da riža dugog zrna, podrijetlom iz Indije, sadrži žive insekte i ima užegli miris. Rižu je iz Indije izvozila tvrtka Lion foods, a uvoznik je tvrtka Međimurka iz Čakovca. Pošiljka je odbijena s granice i stavljena pod carinski nadzor.

Neoznačeni sadržaj u aluminijskom pakiranju

U aluminijskom pakiranju, koje nije propisno označeno, carinici su otkrili sušeno zeleno lišće za koje pretpostavljaju da se, vjerojatno, radi o čaju. Ovaj proizvod nije u skladu s europskim uredbama i zato je odbijen s granice i bit će vraćen pošiljatelju.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare