Vrijeme za vikend: Slijede kišni dani s neuobičajeno “niskim” temperaturama za ljetno doba Velikogoričko područje već će danas natopiti kiša koja će povremeno padati do nedjelje poslije podne, neće biti vruće ni sparno, ali niti pogodno za roštiljanje

sunce iza oblaka
Foto: Pixabay

Petak će na našem području obilježiti kiša, koja bi prije podne mogla biti i obilna. Oko podneva oborine bi trebale prestati, ali bi, doduše nešto slabije, mogle ponovno padati kasno poslije podne i navečer. I takav će, više-manje, biti čitav vikend u Velikoj Gorici i okolici – puno naoblake, povremena kiša i nešto vjetra. Bit će i sunca, ali će ono često biti sakriveno iza oblaka.

sunce i oblaci
Foto: Pixabay

U subotu će do podne biti oblačno, kiša bi trebala početi oko 14 sati i padat će do večeri, uslijedit će noć bez oborina i ponovno oblačno nedjeljno jutro i prijepodne. Kiša bi opet trebala početi u nedjelju oko 14 sati, ali bi, za razliku od subote, trebala završiti nakon dva-tri sata padanja.  Nakon te kiše, oko 17 sati, temperatura bi trebala dosegnuti 24 stupnjeva Celzijevih, što bi, prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, trebala biti i najviša temperatura u sljedeća tri dana na našem području. Najviša temperatura u petak trebala bi biti 21 stupanj, a u subotu jedan stupanj manje. Vrijeme će, dakle, biti ugodno, noću neće biti problema sa spavanjem jer neće biti niti vrućina. No, zbog vremenskih prilika vjerojatno ovog vikenda neće biti ni roštiljanja osim za one najupornije koji ne mogu bez delicija s roštilja.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare