Za ljubitelje knjiga o rock sastavima preporučamo: Daisy Jones i Šestorka, očaravajući roman o uspjehu legendarne grupe iz 1970-ih Taylor Jenkins Reid naši čitatelji već poznaju kao autoricu romana Sedam muževa Evelyn Hugo

Taylor Jenkins Reid

Ljubitelji dobrog štiva i rock glazbe zasigurno će uživati u knjizi Daisy Jones i Šestorka autorice Taylor Jenkins Reid. To je roman o izmišljenom legendarnom rock-sastavu iz 1970-ih i njihovoj prekrasnoj pjevačici te misteriju iza njihova zloglasnog raspada.

Svi znaju za Daisy Jones i Šestorku, no nitko ne zna za razloge koji su doveli do njihova razlaza na apsolutnom vrhuncu njihove popularnosti… Do sada. Daisy je djevojka koja krajem 1960-ih stiže u Los Angeles, kradom ulazi u klubove na Sunset Stripu, spava s rock-zvijezdama te sanja o karijeri pjevačice u klubu Whisky a Go Go, u kojem su svoj uspon počeli neki od najvećih sastava. Iako ni seks ni droge nisu za baciti, ono što joj pruža najveće zadovoljstvo je rock ’n’ roll. Već u dobi od dvadeset godina njezin će glas početi prepoznavati, a njezin će izgled ljude tjerati na nezamislive stvari.

Ljudi će prepoznavati i Šestorku, sastav koji predvodi Billy Dunne. Uoči njihove prve turneje, njegova će djevojka Camila otkriti kako čeka dijete. S pritiskom nenadane slave i očinstva Billyju će stvari izmaći kontroli. Billyju i Daisy putevi će se susresti kada njihov producent poveže kockice i shvati da je najbrži put do nevjerojatnog uspjeha spojiti ovo dvoje talentiranih glazbenika. Ono što će uslijediti postat će legendom. Nastajanje te legende opisano je u ovom nezaboravnom romanu, napisanom kao usmena predaja o jednom od najvećih sastava sedamdesetih.

Taylor Jenkins Reid

Na Goodreadsu ova knjiga ima ocjenu 4.29 i gotovo 35 tisuća recenzija prepunih hvalospjeva u kojima se opisuje kao remek-djelo, nezaboravna i najupečatljivija knjiga ikada pročitana. Neki priznaju da su knjigu pročitali dva puta i vjerojatno će opet čitati.

Knjigu je s engleskog prevela Selma Muftić Pustički, a izdalo Znanje odnosno njihov ogranak Vorto Palabra.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare