Meteorološki rulet u Velikoj Gorici: U utorak vruće, u srijedu nevrijeme, u petak uvod u olujni vikend Pred nama je promjenjiv tjedan u kojem ćemo imati temperature od 34 stupnja, ali i više perioda s jakom kišom i grmljavinom

vrijeme nevrijeme promjena vremena
Ilustracija: Gorica.info / Pixabay

Tjedan koji je pred nama na velikogoričkom području obilježit će promjenjivo vrijeme. Ponedjeljak će biti lijep, sunčan s malo naoblake, a temperature će biti prave ljetne – do 31 Celzijev stupanj u poslijepodnevnim satima. U utorak se nastavlja istim ritmom, a najivša dnevna temperatura može skočiti do već solidno vrućih 34 stupnja. Noć na srijedu će biti vruća i ne baš pogodna za miran san jer se temperatura zraka ne bi trebala spuštati ispod 25 stupnjeva. I onda dolazi prva ovotjedna promjena.

Srijeda će početi s oblacima, a prve kišne kapi trebale bi pasti prije podneva. Nakon podneva kiša će jačati, bit će i munja i grmljavine, ali treba računati i na pokoji sat pauze u kojem će se ponovno pokazati sunce. Iza toga nas čeka ugodna večer s temperaturom oko 18 stupnjeva. Četvrtak ponovno lijep ljetni dan, ali ne tako vruć kao utorak. Promjena s lošim vremenom, kišom i grmljavinom čeka nas u petak popodne, što bi, prema trenutačno dostupnim podacima iz Državnog hidrometeorlološkog zavoda, trebao biti uvod u subotnje nevrijeme, ponovno s kišom i grmljavinom.

Što se tiče biometeorološke prognoze, ona je za ponedjeljak i utorak povoljna. Ipak treba pripaziti jer će UV na početku tjedna biti vrlo visok, što znači da treba maksimalno smanjiti boravak na suncu između 11 i 16 sati, zaštititi se kapama, šeširima i naočalama, te korisititi zaštitne kreme. Na vrlo visokim UV indeksima, koji nas očekuju početkom tjedna, djeca mogu dobiti opekline za samo deset minuta.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare