I Barišić i Ačkar u Saboru: Velika Gorica jedini grad s gradonačelnikom i njegovim zamjenikom u parlamentu? Ačkar će u saborskim klupama zamijeniti Davora Božinovića, koji će i u novom kabinetu Andreja Plenkovića biti ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade

barišić, ačkar
Foto: HDZ

Krešimir Ačkar, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, sigurno će ući u Sabor, potvrđeno je iz izvora bliskog vrhu Hrvatske demokratske zajednice. Time je, pak, potvrđena informacija koju je Gorica.info prva objavila dan nakon parlamentarnih izbora. U Saboru će tako sjediti dvojca Velikogoričana jer je mjesto izborio i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić. Obojica su, podsjetimo, članovi HDZ-a.

Ačkar je u čitavoj VI. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima ukupno dobio 3050 preferencijalnih glasova i time je postao Velikogoričan s najviše preferencijalnih glasova na prošlim izborima. Na drugom mjestu te liste je upravo Dražen Barišić, koji ih je dobio 2348. Ačkar je, također, dominirao i ako analiziramo samo Veliku Goricu, u kojoj je dobio 2634 preferencijalnih glasova. Ačkar će u Saboru zamijeniti Davora Božinovića, koji je nosio HDZ-ovu listu u VI. izbornoj jedinici i koji će zadržati mjesto ministra unutarnjih poslova i potpredsjednika Vlade.

Prema dostupnim informacijama Velika Gorica mogla bi biti jedini hrvatski grad čija će dva čelna čovjeka sjediti u Saboru. Hoće li se to i obistiniti vidjet ćemo kada se Sabor u srijedu i konačno konstituira, te kada postane poznato tko će sve sjediti u saborskim klupama.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare