Mali poduzetnici: Počinje isplata potpora koje daje Zagrebačka županija, donosimo popis prve grupe koja je dobila novac Na javni poziv Zagrebačke županije stiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1,2 milijuna kuna odobrena je za 182 subjekata, ukupno će biti isplaćeno 13 milijuna kuna

konobari
Foto. Pixabay

Među 182 mala poduzetnika, koji su ostvarili pravo na potporu koju dodjeljuje Zagrebačka županija, nalazi se i 44 poduzetnika s velikogoričkog područja. Iznosi potpore kreću se od 3.000 do 24.000 kuna. Ovo je prva grupa poduzetnika koja je dobila bespovratna sredstva, a novi popis očekuje se kroz dva tjedna, objavila je Zagrebačka županija. Na javni poziv, koji je bio otvoren do 6. srpnja 2020., stiglo je više od 700 prijava, a isplata prvih 1,2 milijuna odobrena je za 182 subjekata. Poduzetnici su potpore dobili jer nisu mogli raditi zbog epidemije koronavirusa.

Bespovratne potpore dodjeljuju se za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih i leasing (financijski) obveza za nabavljenu opremu, korištenje i najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti.

Zagrebačka županija za potpore malim poduzetnicima osigurala je 13 milijuna kuna. Na javni poziv, koji je bio raspisan početkom lipnja,  mogli su se prijaviti mikro subjekti malog gospodarstva (obrti, trgovačka društva, samostalne profesije) koji imaju sjedište i koji posluju na području Zagrebačke županije, imaju najmanje jednog zaposlenog (uključujući vlasnika obrta) te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima  pogođenima koronavirusom (COVID -19), i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.

 

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare