Danas jedan novi slučaj zaraze u Velikoj Gorici, u Hrvatskoj 81, nema novih žarišta Donosimo i preporuke kako se ponašati u kući, javnim prostorima, prijevoznim sredstvima u doba korone

maske koronavirus
Foto: Pixabay

 

 

14 sati – u Hrvatskoj 81 novi slučaj u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 139 osoba

U protekla 24 sata zabilježen je 81 novi slučaj pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj danas 1.032. Preminulih danas nema.

Na bolničkom liječenju je 139 osoba, a devet pacijenata je na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 1136 osoba.

11.30 sati – Zagreb danas ima 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata zabilježeno je 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavljeno je na konferenciji za novinare.

U samoizolaciji je ukupno 528 osoba. U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” jučer je obavljeno 359 testiranja.

– Ono što nas zabrinjava je da imamo sve više zahtjeva i molbi za testiranje uz plaćanje. Za sada smo stalno imali da su ti svi ljudi bili negativni, a zadnjih dva dana je gotovo 10% pozitivnih osoba”, kazao je ravnatelj NZJZ-a Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar.

11 sati – U Velikoj Gorici danas jedan slučaj zaraze

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u Velikoj Gorici, Jastrebarskom i Zaprešiću danas je jedan novi slučaj zaraze. Na području županije trenutno su aktivna 52 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 175 osoba, a 10 ih je preminulo.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Preporuke za svakodnevni život u doba korone: Kako se ponašati u kući, javnim prostorima, prijevoznim sredstvima možete pročitati na Gorica.info.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare