Kristina Ivanuš, dobitnica prestižne nagrade: Mislim da sam pobijedila, glasovi se broje, jedva čekam službeno proglašenje

Kristina Ivanuš
Foto: Screenshot

Kristina Ivanuš (21), odrasla u SOS selu Lekenik, pobjednica je ovogodišnjeg izbora za prestižnu nagradu Hermann Gmeiner. Nagrada se dodjeljuje svake dvije godine djeci iz cijelog svijeta koja su odrasla u SOS dječjem selu i koja su, unatoč životnim teškoćama, postali uzorni i izvanredni na društvenom, kulturnom, sportskom ili profesionalnom području. Glasovanje je završeno u četvrtak u ponoć, a kako je kazala Kristina jutros u emisiji Dobro jutro Hrvatska, imala je više od 20 tisuća glasova od drugoplasirane finalistice.

Kristina je u SOS dječjem selu Lekenik živjela do završetka osnovne škole. Nakon što se upisala u srednju ekonomsku školu u Velikoj Gorici preselila se u SOS zajednicu mladih u Velikoj Gorici. Danas studira u Zagrebu, živi u studentskom domu, dobiva državnu stipendiju, ali i radi studentske poslove. Ljeto provodi na Jadranu radeći u plasteniku u Sv. Filipu i Jakovu kod Zadra.

Kristina je u SOS selu živjela sa starijom sestrom, a djetinjstvo su joj obilježila teška neurološka bolest koju je uspjela pobijediti. Bavila se različitim sportovima, obožava ronjenje i želi postati instruktorica ronjenja. Kristina često sudjeluje u različitim ekološkim akcijama, bavi se i čišćenjem podmorja.

Nagrada Hermann Gmeiner uključuje i novčani iznos koji će, kako je kazala Kristina, iskoristit za plaćanje studija.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare