Meteoalarm upalio crveno upozorenje zbog vremenskih neprilika na našem području u petak kasno poslijepodne i navečer

Iako je i u četvrtak Meteoalarm, europski sustav za upozoravanje na vremenske neprilike, za naše područje (širu zagrebačku regiju) držao narančasto upozorenje, koje predstavlja mogućnost opasnog vremena, danas je to upozorenje povisio na najvišu, crvenu razinu. To znači da bi vrijeme danas kasno poslijepodne i navečer moglo biti izuzetno opasno.

U opisu crvenog upozorenja na Meteoalarmu doslovce stoji: “Pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji, a moguće su i bujične poplave. Vjerojatnost grmljavine 60-80 %. Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti.”

Poslijepodne nas, dakle, očekuju opasne vremenske neprilike, što, naravno, ne mora značiti da će se dogoditi baš sve na što Meteoalarm upozorava. Alarm za subotu je ostao na narančastoj boji, a prestanak oborina očekuje se u subotu poslije podne.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare