Poljoprivrednici koji dobivaju poticaje: U tijeku su kontrole Agencije za plaćanja, izvještaje ćete dobiti kroz Agronet Ako Agencija ili neka druga inspekcija utvrdi nepravilnosti, poljoprivrednik će izvještaj dobiti kroz Agronet

poljoprivrednici poticaji
Foto: Pixabay

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provodi kontrole korisnika koji dobivaju poticaje. Iz Agencije podsjećaju kako poljoprivredno gospodarstvo nakon podnošenja jedinstvenog zahtjeva može biti u bilo kojem trenutku tijekom godine predmetom kontrole na terenu, koju provodi ovlašteni kontrolor Agencije za plaćanja ili može biti predmetom kontrole daljinskim istraživanjem, koja se provodi interpretacijom satelitskih i zračnih snimaka.

U slučaju utvrđenih nesukladnosti tijekom kontrole na terenu ili temeljem zaprimljenih zapisnika ili rješenja Državnog inspektorata o provedenom inspekcijskom nadzoru, izvještaji o kontroli uz popratni dopis korisnicima će biti dostavljeni isključivo elektronički, kroz aplikaciju Agronet. Izvještaji su vidljivi u kartici „KNT“.

To znači da Agencija više neće slati pisma poštom korisnicima na kućnu adresu već je potrebno redovito provjeravati obavijesti koje stižu na korisničke račune mrežne aplikacije Agronet. Danom dostave izvještaja smatra se dan kada je izvještaj o kontroli postavljen na Agronet, pojašnjavaju iz Agencije za plaćanja.

Tvornica sadržaja - Vodimo Vas do cilja
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare