Tko je Nina Vuković: gorička atletičarka, maturantica, missica, djevojka s velikim planovima

Nina Vuković, mlada atletičarska nada iz Maraton kluba Velika Gorica, posljednjih tjedana niže uspjehe. Prvo je na Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke osvojila drugo mjesto s vremenom 2:14,68. Bio je to Ninin novi osobni i klupski rekord. Samo tjedan dana kasnije, Nina se na Prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke ponovno popela na postolje i dobila srebrenu medalju jer je atletsku stazu na 800 m pretrčala s vremenom 2:13,82. Još jednom je Nina pomaknula svoje granice i opet postavila svoj novi i klupski rekord u ovoj utrci. Osim uspjeha i rekorda na atletskoj stazi, ova mlada sportašica okrunila se i titulom Miss fotogeničnosti sporta 2020.

Nina atletiku trenira punih sedam godina, učenica je velikogoričke Ekonomske škole, na jesen kreće u četvrti razred i razmišlja o fakultetu koji će upisati. Odluku još nije donijela, ali kaže da razmišlja o Visokoj školi Aspira jer je jedna od nagrada koju je dobila na izboru za Miss sporta 50 % školarine za tu školu. Nina atletiku trenira šest puta tjedno u večernjim satima, dodatno kada ima vremena trenira i sama. Od samih početaka uz nju je trener Franjo Gavranović za kojeg ima samo riječi hvale. Za sljedeću sezonu ona i trener imaju velike planove, cilj je ući u drugu jakosnu skupinu i dobiti stipendiju.

Nina je fokusirana na školu i treninge, ali nađe vremena i za izlaske s prijateljicama. Atletiku obožava i zato joj nije teško gotovo svakodnevno treniranje. Trči utrke na 400 m, 800 m i 1500 m, a sve je počelo s Turopoljskom trkom na kojoj se prvi put natjecala. S atletikom se zarazila i Nina mlađa sestra Ema koja također trenira u Maraton klubu Velika Gorica.

 

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare