Hrabri dečki iz HGSS-a i danas su helikopterom spašavali ozlijeđene ljude, prvo ženu s Omiške Dinare, a onda muškarca s Pelješca

HGSS
Foto: HGSS

S Omiške Dinare Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) danas je spasila 50-godišnju hrvatsku državljanku koja je u nesreći ozlijedila nogu i nije se mogla sama spustiti niz planinu. U akciji su sudjelovali članovi HGSS Split koji su ozlijeđenu ženu spustili uz pomoć helikoptera, objavio je HGSS.

Nakon dojave u prijepodnevnim satima prvi su se prema skloništu Luda kuća uputili članovi HGSS-a Split Ispostave Omiš koji su do unesrećene stigli u 10.30. Radilo se o ozljedi potkoljenice zbog čega unesrećena nije mogla hodati.

– Kako je procijenjeno da bi klasični transport u nosilima bio dugotrajan i po ozlijeđenu opasan upomoć je stigao helikopter HRZ-a iz Divulja s dežurnom ekipom letača spašavatelja. Unesrećena je nakon pružene prve pomoći u 11.30 uz pomoć užeta iz lebdećeg helikoptera podignuta i prevezena do helidroma Firule u Splitu – objavili su HGSS-ovci.

HGSS
Foto: HGSS

Još jedna intervencija iz zraka, ovaj put na Pelješcu

Nedugo nakon uspješne akcije na Omiškoj Dinari ekipa letača spašavatelja još je jednom helikopterom HRZ-a poletjela u pomoć na otok Pelješac gdje je pomoć čekao ozlijeđeni planinar.

Helikopter je sa spašavateljima na mjesto nesreće stigao u 13:30. Planinaru je pružena prva pomoć nakon čega je ukrcan u helikopter koji ga je prevezao na helidrom Firule gdje ga je preuzela ekipa Hitne medicinske pomoći.

HGSS
Foto: HGSS

 

HGSS
Foto: HGSS

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare