Pet novih slučajeva koronavirusa u Zagrebačkoj županiji, Velika Gorica i danas bez novih oboljelih, u Hrvatskoj 71 novi slučaj Nova žarišta su vjenčanje i sprovod u Splitsko-dalmatinskoj županiji te momačka večer u Slavoniji

Radićev trg stanovi velika gorica
U Velikoj Gorici danas bez novih zaraženih / Foto: Gorica.info

U Hrvatskoj 71 novi slučaj, žarišta su vjenčanje, momačka večer i sprovod

U protekla 24 sata zabilježen je 71 novi slučaj zaraze te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 753, a jedna osoba je preminula, objavio je Nacionalni stožer na konferenciji za medije. Na bolničkom liječenju su 132 osobe, od toga je na respiratoru osam pacijenata.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ, kazao je kako su se pojavila nova žarišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

– Novooboljeli su vezani za vjenčanje u Hrvacama i sprovod u Imotskom. U Vukovarsko-srijemskoj županiji novooboljeli su vezani s momačkom večeri, a vjenčanje je održano u Našicama jer je stožer u Vukovarsko-srijemskoj županiji smanjio broj ljudi koji mogu biti na vjenčanjima – kazao je Capak.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4993 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 141 preminula, a 4099 se oporavilo.

Velika Gorica peti dan zaredom bez oboljelih, u županiji danas pet slučajeva

Na području Zagrebačke županije danas je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a  u Velikoj Gorici nema zaraženih, objavio je Zavod za javno zdravstvo. Po jedan novi slučaj zabilježen je u Zaprešiću, Ivanić-Gradu i Svetoj Nedelji, a dva u Dugom Selu. Dvije su osobe izliječene i to jedna s područja Zaprešića i jedna iz Svete Nedelje.

Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 48 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 185 osoba, a 11 ih je preminulo.

guest
0 Komentari
Umetnute povratne informacije
Pogledajte sve komentare